Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde peren met walnoten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 g gepelde walnoten
100 g dadels
2 el honing
1 el rozendistillaat

Bereiden


  1. Schil de peren, snijd ze horizontaal doormidden en verwijder de klokhuizen.
  2. Indien nodig; wat verder uithollen..
  3. Verwijder de pitten uit de dadels.
  4. Hak de dadels en de walnoten fijn.
  5. Vul het onderste deel van de peren met dadels en walnoten.
  6. Zet het bovenste deel van de peren op het onderste deel.
  7. Leg de peren in een vuurvaste schaal.
  8. Plaats een stoomrek in een wok of een pan.
  9. Breng het water tot 1 cm onder het rek aan de kook.
  10. Plaats, zodra het water kookt, de schaal met peren op het stoomrekje.
  11. Stoom de peren gaar op hoog vuur gedurende 5-10 minuten.
  12. Breng ondertussen 2 el honing en 1 dl water aan de kook.
  13. Los de honing op.
  14. Zet het vuur lager en voeg 1 el rozendistillaat (Mei Kuei Lu Chiew) toe.
  15. Verwijder het vocht van het stoombord en giet de honingsiroop over de peren.

    TIP:
    In plaats van 1 el rozendistillaat kunt u ook 2 el Grand Marnier of 1 el Poire William gebruiken.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Chocolade fondue (magnetron)
    Chocolade taart met sinaasappelrasp
    Grapefruitijs
    Beerenburger bavarois
    Portpeertje met gorgonzola

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes